Menu

Fatma Bucak (TR/UK)

Kunstner

Program

Fatma Bucak studerede filosofi ved Istanbul Universitet samt kunsthistorie og ætsning i Italien på Albertina Academy of Fine Arts. Hun har desuden en MA i fotografi ved Royal College of Art i London.

Fatma Bucaks værker adresserer mangfoldigheden af ​​historier gennem en række kunstneriske medier, herunder fotografi, performance, lyd og videoinstallationer. Temaerne politisk identitet, historisk hukommelse og køn er afgørende for hendes forskning. Hendes seneste værker har fokuseret på krydsfeltet mellem politisk magt og klimaændringer.

Bucak havde i 2023-24 et stipendiat i billedkunst ved American Academy i Rom som vinder af 2023 Fondazione Sviluppo e Crescita CRT Italian Fellow in Visual Arts. Hun blev udnævnt til en af ​​Royal Photographic Societys ‘Hundred Heroines’, som anerkender kvinders præstationer inden for samtidskunst og fotografi. Bucak har udstillet på Museum of Contemporary Art Toronto, Pinchuk Art Center Kyiv, Det Jødiske Museum i New York, Art in General New York, Palazzo Esposizioni Roma, Castello di Rivoli, Kunsthaus Dresden, Brown University David Winton Bell Gallery, Biennale de Kinshasa, Venedig Biennale – Italiensk pavillon | Tese di San Cristoforo, Goteborg Biennale, MAMAC Nice, MoMA New Yorks Non-Fiction Films, ARTER Istanbul, Z33 Hasselt og Fondazione Merz.

Hun fik et stipendium ved Columbia University Italian Academy for Advanced Studies og var resident ved ISCP i Brooklyn, New York. Bucak instruerede dokumentarfilmen Almost Married, som havde premiere på den internationale dokumentarfilmfestival i Amsterdam og var medkurater for et årelangt performance-serieprojekt, Transition, på YKY, Istanbul. Hun var en vinder af den 9. italienske råds pris.

OM FATMA BUCAKS PH.D.-PROJEKT:
Shared Disasters and the Sound of the Sunset Sun er et projekt om klimaændringer og deres direkte og indirekte relation til statslig vold. Værket er en forskningsbaseret operaforestilling, fortalt fra en fugl, et træ og en blomsts perspektiv. Arbejdet fokuserer især på den omfattende forskning i ødelæggelse af ikke-menneskelige arter og deres levesteder forårsaget af menneskelig aktivitet. Projektet studerer specifikt konflikterne i Mellemøsten og deres konsekvenser i bredere geografi, herunder Europa.

Som et effektivt værktøj til at diskutere sociale og politiske spørgsmål vil operaforestillingen fortælle ikke-menneskelige historier for at reflektere over sammenhængen mellem miljøødelæggelse og konflikt. Dette projekt vil undersøge, hvordan opera og performance som medie kan genforbindes med sin tid for at adressere klimaændringer og udfordre de fremherskende ideer omkring diskursen om miljøødelæggelse og vold.

Denne profil er senest opdateret den 3. juni 2024.

Fatma Bucak, 2024. Foto: Emre Gonlugur

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12