Menu

AHC bliver værtsinstitution for to ph.d.-studerende i kunstnerisk forskning

Novo Nordisk Fonden har for nyligt uddelt forskningsstipendier til billedkunstnere, og heriblandt er Sidsel Meineche Hansen og Fatma Bucak, som de næste tre år skal bedrive kunstnerisk forskning med AHC som kunstnerisk værtsinstitution.

Fra venstre: Sidsel Meineche Hansen: Daddy Mould, 2018. Fatma Bucak: And so we were told, 2020, installationsview, Act of Erasure, MOCA Toronto © Toni Hafkenscheid

AHC arbejder med kunstnerisk forskning på flere måde, én af dem er som værtsinstitution for ph.d.- og postdoc-projekter inden for praksisbaseret forskning i kunst og kuratering.

Novo Nordisk Fonden (NNF) er den primære finansieringskilde i Danmark for praksisbaserede ph.d.-stipendier, og for at ansøge om en ph.d.-bevilling fra NNF kræves der to separate aftaler om institutionelt værtskab: én værtskabsaftale fra en kunstinstitution og én fra et dansk universitet.

I år modtager hele tre billedkunstnere støtte til ph.d.-projekter, og to af dem er Sidsel Meineche Hansen og Fatma Bucak, hvis forskningsprojekter vil blive forankret hos Københavns Universitet og AHC som kunstnerisk værtsinstitution.

Fatma Bucaks forskningsprojekt har titlen Shared Disasters and the Sound of the Sunset Sun og handler om klimaforandringer og deres direkte og indirekte relation til statslig vold, mens Sidsel Meineche Hansens ph.d.-projekt under titlen Post-human sex: an artistic inquiry into automated sex and the new pornographic language of algorithmic visualisation blandt andet undersøger, hvilke og hvis begær der er centrale i udviklingen af ​​seksuelle teknologier.

Lars Bang Larsen, som er leder af Art & Research hos AHC, udtaler:

”Vi er glade for at kunne byde Fatma Bucak og Sidsel Meineche Hansen velkommen som vores nye kunstneriske ph.d.-studerende. Fatma og Sidsel har begge ganske etablerede praksisser, og de er meget fortjente modtagere af Mads Øvlisen ph.d.-legater i praksisbaseret kunstnerisk forskning. Hos AHC vil de blive en del af vores gruppe af forskere og bidrage til vores program med deres resultater og nye projekter.”

De to ph.d.-studerende begynder deres arbejde hos AHC den 1. september 2024. Læs mere om dem og deres projekter via de lilla links ovenfor.

Generøst støttet af:

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12