Menu

Halfdan Pisket (DK)

Kunstner

Program

Halfdan Pisket (f. 1985) er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi med afgang i 2009. Han arbejder primært med tegneserie og illustration. Pisket har modtaget en lang række priser for sit grafiske arbejde, blandt andet den toneangivende Fauve de la Série ved tegneseriefestivallen i Angoulême i 2019. I 2015 modtog han Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat for sit arbejde med Dansker-trilogien. Trilogien består af værkerne Desertør (2014), Kakerlak (2015) og Dansker (2016), der udkom i sin samlede udgave i 2017 på forlaget Gladiator.

Pisket har udgivet flere tegneserier, hvor han enten selv har stået for både tekster og billeder eller har været illustrator til andres tekster. Kendetegnende ved Piskets tegnestil er hans ekspressive måde at udtrykke sig på, som ofte munder ud i dystre og intense stemningsbilleder. Emnerne i hans tegneserieforfatterskab kredser bl.a. om vold, sex, mytologi, forvrængninger, misbrug, depression og sygdom.

Han debuterede med Vold i 2009 i samarbejde med forfatteren Hans Otto Jørgensen, men hans egentlige debut siges at være Låsesmedsfilerne, som han skabte alene i år 2012. Låsesmedsfilerne viser en mere humoristisk side af Pisket og er blevet genudgivet af Forlaget Gladiator efter Piskets gennembrud.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12