Menu

Nyt samarbejde: Viborg Kunsthal x Art Hub Copenhagen x Viborg Animation Festival

Med start i juni 2023 indgår de tre institutioner Viborg Kunsthal, Viborg Animation Festival og Art Hub Copenhagen (AHC) et helt nyt samarbejde om tre udstillinger, en workshop og tre ”Free Lunch”-arrangementer.

Detalje fra “Friezes and Borders” af Javier Tapia.

Samarbejdet er sat i værk ud fra et fælles ønske om at skabe synlighed og udvide kendskabet til aktuelle billedkunstnere hos nye målgrupper på tværs af landet.

I alt kommer fire kunstnere i spil i perioden juni – november 2023:

Javier Tapia, der i øjeblikket er en del af AHCs residency-program, Banaan Al-Nasser, der i 2022 indgik i udstillingsserien ”The Once Who Exist…” hos AHC og Masar Sohail, der i 2020 var i residency også hos AHC. Sohail har i denne anledning slået sig sammen med billedkunstner og illustrator Halfdan Pisket.
Udover deres tilknytning til AHC har de valgte kunstnere også det til fælles, at de alle arbejder med politiske og personlige narrativer gennem skulptur, maleri, collage og animation. De fire kunstnere bor og arbejder i Viborg, mens de skaber nye værker til de tre udstillinger, der kan ses i Trappegalleriet på Viborg Kunsthal i henholdsvis juni, september og november.

Samarbejdet har til formål at skabe både tid, rum og sprog til eksperimentet i kunsten. Som et led i dette nye tværinstitutionelle samarbejde ”eksporteres” AHCs event-serie ”Free Lunch” også for første gang til en anden institution. ”Free Lunch” er et uformelt samtaleformat, der som navnet antyder foregår hen over frokostbordet. Det er den inviterende kunstner, der vælger tema for samtalen: det kan være egen praksis, en særlig problemstilling, en ny idé eller noget helt tredje. De tre ”Free Lunch” vil alle blive afholdt på Viborg Kunsthal i udstillingsperioderne.

Udover udstillinger og ”Free Lunch” kommer samarbejdet også til at byde på en workshop med Halfdan Pisket i forbindelse Viborg Animation Festival, hvor Pisket har inviteret udvalgte studerende fra skolen til at deltage i processen med at skabe et stedsspecifikt værk til udstillingen.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12