Menu

Art Hub Residency

Art Hub Copenhagen arbejder for at hjælpe kunstnere på vej i deres karriere. Det gør vi blandt andet ved at invitere billedkunstnere i residency på Halmtorvet i København.

Art Hub Copenhagens residency program

Art Hub Residency er både for nyuddannede kunstner og andre, hvor residencyprogrammet kan gøre en forskel i forhold til at udbrede og etablere en praksis på nationalt og internationalt plan. Alder har ingen betydning.

Med fokus på netværk, fordybelse og produktion består Art Hub Residency grundlæggende af et atelier, et månedligt honorar, et produktionsbudget og et sparrings- og udviklingsprogram med udgangspunkt i den enkelte kunstners behov.

Art Hub er en netværksskabende institution. Gennem residenciet arbejder vi aktivt på at skabe og udvide kunstnernes netværk både nationalt og internationalt. En del af programmet består blandt andet af møder med udvalgte kuratorer/mentorer, samt et besøgsprogram til udvalgte kunstinstitutioner i Danmark.

Udover fokus på netværksdannelse giver Art Hub residency tid til fordybelse og/eller produktion. Der foreligger ikke et krav om værkproduktion under opholdet, så tiden kan tilrettelægges, så den passer ind i den enkeltes proces. Det kan være research og undersøgelser, test af ideer eller egentlig produktion. Det er en mulighed efter aftale at få et kortere ophold på Statens Værksteder for Kunst.

I programmet indgår et krav om, at residenterne i løbet af opholdet skal formidle sin praksis, research, værk eller projekt for offentligheden. Præsentationen kan tage mange former: en talk, en podcast, en video, en tekst, en visning, en performance eller noget helt andet. Præsentationerne formes og tilrettelægges sammen med den enkelte kunstner.

~

Open Call for Art Hub Residency forår 2023 havde deadline 31. oktober 2022. Kommende open calls vil blive annonceret her på siden.

Art Hub Residency støttet af:

Nuværende og tidligere residenter:

Art Hub : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12