Menu

Vala T. Foltyn (PL)

Kunstner

Program

Vala T. Foltyn performance- og installations-kunstner, queer heks, shapeshifter, forsker samt grundlægger og kurator af Lamella the house of queer arts i Polen. Hun er uddannet på Shahar Dor’s Artness – Home and School for Movement (Israel) og Performers House (Silkeborg, Danmark). Hun har desuden en Master i kulturel antropologi fra Jagiellonian University i Kraków, Polen, med et særligt fokus på dansens og kropskunstens antropologi.

Foltyn studerede gennem en årrække Anna Halprins æuvre. Resultatet blev præsenteret på Copenhagen Contemporary/Dansehallerne i København i 2020. Hun afsluttede en Master of Fine Arts i kunstnerisk forskning på Malmö Art Academy i juni 2022.

Foltyn har for nyelig udstillet på Tallinn Art Hall som en del af gruppeudstillingen What makes another world possible, kurateret af Corina Apostol og hun har performet i Parliament of Bodies af Paul Preciado på Bergen Assembly (Norge) og Museum of Modern Art i Warsaw (Polen). Foltyn flygtede til Danmark i 2019 på baggrund af et politiske skifte i hendes hjemland – Polen.

Vala T. Foltyn. Foto: Dominique Brewing

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12