Menu

Vala T. Foltyn (PL)

Kunstner

Program

Vala T. Foltyn performance- og installations-kunstner, queer heks, shapeshifter, forsker samt grundlægger og kurator af Lamella the house of queer arts i Polen. Hun er uddannet på Shahar Dor’s Artness – Home and School for Movement (Israel) og Performers House (Silkeborg, Danmark). Hun har desuden en Master i kulturel antropologi fra Jagiellonian University i Kraków, Polen, med et særligt fokus på dansens og kropskunstens antropologi.

Foltyn studerede gennem en årrække Anna Halprins æuvre. Resultatet blev præsenteret på Copenhagen Contemporary/Dansehallerne i København i 2020. I øjeblikket er hun indskrevet på en Master of Fine Arts i kunstnerisk forskning på Malmö Art Academy.

Foltyn har for nyelig udstillet på Tallinn Art Hall som en del af gruppeudstillingen What makes another world possible, kurateret af Corina Apostol og hun har performet i Parliament of Bodies af Paul Preciado på Bergen Assembly (Norge) og Museum of Modern Art i Warsaw (Polen). Foltyn flygtede til Danmark i 2019 på baggrund af et politiske skifte i hendes hjemland – Polen.

Vala T. Foltyn. Foto: Dominique Brewing

Art Hub : is an international art institution aimed at supporting the young contemporary art scene

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12