Menu

Nyhedsbrev #35

Musikinstallationen Reichsparteitag Tag 1-6. Photo: agency FRTWTY

De leger med en frossen laks, men glemmer at lægge den tilbage i fryseren. De synger Hotel California og skændes om, hvor ofte man egentlig bør være i kontakt med sin mor. De taler om limfjordsøstersen, som ikke længere bor i Limfjorden, men i Kina. Og så kaster hun en forbandelse over huset i håb om at fremskynde neopolitikkens død.

Kære læser. Den 1. februar 2024 udgiver Art Hub Copenhagen fire nye publikationer, og vi glæder os enormt meget til at dele dem med jer. Det er fire smukke og stærke værker: Protect the Salmon af forfatter og dramatiker Ida Marie Hede, Resort af kunstner Filip Vest, Cafe Zero af kunstner og kok Søren Aagaard og Szwedzka 8 af kunstner, koreograf og heks Vala T. Foltyn. Du kan læse meget mere om dem, og hvor du kan købe dem, nederst i brevet.

Men allerførst får du her en forsmag på de tekster, som venter, med et uddrag af Vala T. Foltyns Szwedzka 8, som eminent fletter sin egen personlige historie og queer-teori med Nazi-tidens forfølgelser, samtidens politiske situation i Polen og middelalderens hekseprocesser. Vi kommer ind i teksten på et tidspunkt, hvor Valas nære ven og kollega Aneta Zukowska netop er gået bort, og hvor huset på Szwedzka 8, en århundrede gammel villa i Kraków, hjemsøger Vala og trækker hende tilbage til året 1943.

God læsning!

Download PDF

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12