Menu

Halimatu Iddrisu (GH)

Kunstner

Halimatu Iddrisu er en kunstner baseret i Kumasi, Ghana. Hendes kunstværker udforsker dikotomien mellem den liberale påklædningsstil hos muslimske kvinder i Ghana og de strenge islamiske regler, der styrer kvinders påklædning. Født i Accra i 1997 henter Iddrisu inspiration fra sin opvækst i et islamisk hjem, samtidig med at hun oplever de kontrasterende friheder i kvinders påklædning i det ghanesiske muslimske samfund (især inden for Zongo-samfundene).

Gennem en kombination af henna, akrylmaling og syntetiske farvestoffer portrætterer Iddrisu paradoksalt kvinder i en sløret stil og udelader visse detaljer af de forventede træk inden for de islamiske skikke og fremhæver i stedet de usete træk på kroppen.  Scuba og blondestoffer er lagt på i kollager for at efterligne tekstur og udseende af stof, der oftest findes i den islamiske mode, hvilket skaber en lagdelt visuel fortælling.

Iddrisus tankevækkende kunstværker opfordrer beskueren til at reflektere over kompleksiteten af identitet, kulturelle praksisser og samfundsmæssige forventninger. I 2020 dimitterede Iddrisu med en bachelorgrad fra Fine Arts ved Kwame Nkrumah University of Science and Technology. Hun er i øjeblikket i færd med at tage en kandidatgrad samme sted.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12