Menu

To kunstnere udvalgt til Wintanworks 2024

Det er med stor glæde at kunne annoncere, at det i 2024 er kunstnerne Halimatu Iddurisu fra Ghana og Charlotte Thrane fra Danmark, der er udvalgt til Wintanworks; et residency og udvekslingsprogram mellem AHC i Danmark og kollektivet blaxTARLINES KUMASI i Ghana.

Charlotte Thrane: Ophobninger, stedspecifikt værk, 2023, inter.pblc, København. Foto: Jan Søndergaard

Wintanworks er et residencyprogram, der tilbyder to kunstnere – én fra hvert land – at ”bytte” lokation i én måned og dermed træde ind på en anden kunstscene og i en anden kultur. Idéen med Wintanworks er at skabe grobund for og støtte til kunstnerisk udveksling og netværksdannelse mellem nord og syd, mellem Danmark og Ghana.

Wintanworks fandt sted første gang som pilotprojekt i februar 2023, hvor kunstnerne Abdul-Salam Alhassan og Sofie Amalie Andersen deltog. I år er det første gang, at Wintanworks afvikles på baggrund af et Open Call, og det er med stor glæde for blaxTARLINES og AHC at kunne fortælle, at det er de to kunstnere Halimatu Iddurisu og Charlotte Thrane, som er blevet udvalgt.

OM KUNSTNERNE

Halimatu Iddurisu (f. 1997) er en ghanesisk billedkunstner, uddannet fra Kwame Nkrumah University of Science and Technology, som bor og arbejder i Kumasi i Ghana. I sin kunstneriske praksis udforsker hun dikotomien mellem muslimske kvinders liberale tøjstil i Ghana og de strenge islamiske regler, der omhandler kvinders påklædning. Med en kombination af henna, akrylmaling og syntetiske farvestoffer skildrer hun kvinders tilslørede stil, men udelader visse detaljer for at fremhæve de inden for islamiske skikke oftest usete af kvindekroppens træk -for at få os til at reflektere over kompleksiteten af identitet, kulturel praksis og samfundets forventninger.

Charlotte Thrane (f. 1975) er en dansk billedkunstner, som bor og arbejder i København. Hun dimitterede fra Slade School of Fine Art i 2003. Thrane orkestrerer møder mellem bløde og hårde materialer, genstande og strukturer, som bliver til skulpturer og stedspecifikke installationer. Thranes værker er centreret omkring skulpturelle, kropslige oplevelser og taler direkte til kroppen og sanserne som æstetiske og rumlige gestusser. Særligt de spor og markeringer, vi efterlader gennem berøring og gennem liv.

MERE OM WINTANWORKS

Programmet består af indkvartering i henholdsvis Accra/Kumasi og København samt et fastlagt program med mulighed for at udføre research, danne nyt netværk og afholde en offentlig talk. Se flere detaljer her.

Navnet Wintanworks er en sammentrækning af ”Winter” og ”Harmattan” (ørkenvind) og peger helt enkelt på, at residenciet finder sted i februar-marts, når der blæser kolde vinde i Danmark og kraftige og Sahara-støvede i Vestafrika.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12