Menu

Subterranean Wednesday Evening Video Art Club (DK)

Kunstnerkollektiv

Program

Subterranean Wednesday Evening Video Art Club (Subterranean Video Art Club, SWEVAC eller helt kort Subterranean) er et København-baseret kunstnerkollektiv, som faciliterer workshops, forelæsninger, readings og kritikgrupper for nyligt uddannede og unge kunstnere. Kollektivet blev oprindeligt dannet i et samarbejde med Sorte Firkant på Nørrebro og Katrine Dirckinck-Holmfeld.

I efteråret 2020 var Subterranean udvalgt til at organisere en serie af offentlige foredrag og workshops i Art Hub under programsporet Agenda After the Academy. Serien, som fik titlen United in Unity, var en fortsættelse af de kollektive kritiksessioner, som Subterranean var vært for hos Art Hub i foråret 2020.

United in Unity kredsede om forskellige emner, blandt andet fællesskabsopbygning, forbundethed og slægtskab i den digitale tidsalder. En række kunstnere, forskere og producenter blev inviteret til at give en bred vifte af indsigter om strategier for måder at etablere, styrke og reproducere kollektiv, procesbaseret læring og forbundethed inden for kunsten.

Subterranean Wednesday Evening Video Art Club er initieret af Tore Hallas, Lou Mouw og Fabian Wigren.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12