Menu

VR in Contemporary Art

VR in Contemporary Art er et tværfagligt og tværsektorielt program, som undersøger og diskuterer fremkomsten af VR- og AI-teknologier i kunsten.

I 2019 lancerede Art Hub programmet VR in Contemporary Art, som på tværs af institutioner, fagområder og kunstpraksisser åbner op for diskussioner, samarbejder og vidensdeling om Virtual Reality i kunsten og dennes påvirkning af samfundet; udfordringer, etik og produktionsmuligheder.

Den 23. maj 2019 afholdt Art Hub en rundbordssamtale om VR i samtidskunsten med et fokus på æstetiske og institutionelle muligheder og forandringer. Arrangementet samlede et kurateret panel af eksperter, der inkluderede kuratoriske ledere fra kulturinstitutionerne, forskere og IT-professorer samt teknologiske specialister i VR.

Senere på året, den 16. august, inviterede Art Hub billedkunstnerne Ida Kvetny og Uffe Isolotto til at være værter for et opstartsmøde for en tværfaglig VR-netværksgruppe. Målet for mødet var at etablere et manifest og en kortlægning af behov samt en fremgangsmåde i udviklingen af en dansk kulturel produktion af VR og AI.

Art Hub fortsætter arbejdet med programmet i 2021.

1 / 2

Foto: Nanna Saplana Thorning

2 / 2

Foto: Nanna Saplana Thorning

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12