Menu

Fire kunstnere udvalgt til Summerworks 2023

I juli 2023 rykker kunstnerne Masar Sohail, Julie Riis Andersen, Anna Ørberg og Martha Hviid til New York som en del af Art Hub Copenhagens residencyprogam Summerworks.

De fire kunstnere er udvalgt på baggrund af et open call af en jury bestående af kuratorerne Mai Dengsø og Stephanie Cristello samt Marie Braad Larsen, projektleder og kurator hos Art Hub Copenhagen.

Summerworks er et samarbejde mellem Art Hub Copenhagen (AHC), The Elizabeth Foundation for the Arts (EFA) og Academic Guest House. De fire kunstnere skal i juli måned bo på Academic Guest House imens de indgår i et program udviklet og koordineret af EFA og AHC. Kunstnerne har under opholdet blandt andet adgang til EFA’s Robert Blackburn Printmaking Workshop og kan indgå i en række forskellige kurser, workshops m.m.

Som en del af residenciet vil de fire kunstnere desuden lave en præsentation af deres arbejde på SKITSE i København i løbet af efteråret 2023.

1 / 4

Replay af Anna Ørberg

2 / 4

The Spectacle and the Spectators af Martha Hviid.

3 / 4

Gilgamesh af Masar Sohail.

4 / 4

Blomster i Loop af Julie Riis Andersen. Foto: Kristian Laudrup.

Juryens udtalelser:

ANNA ØRBERG

Ørberg arbejder inden for en bred vifte af medier, der blandt andet indbefatter teknikker såsom ætsning, serigrafi og fotogravure, som matcher de faciliteter, EFA stiller til rådighed. Her vil hun gå i dybden med en række intersektionelle klassespørgsmål, forbundet med emner som gentrificering, intellektuelt tyveri og økonomisk ulighed. Ørberg har en stærk, kritisk og humoristisk kunstnerisk stemme, og vi er glade for at kunne inkludere hende i dette års Summerworks-program. Som kunstner har Ørberg stor interesse i produktions- og distributionsmetoder. Under opholdet vil hun arbejde med et helt specifikt værk, der tager udgangspunkt i det amerikanske brætspil Monopoly. Vi glæder os til at følge Ørbergs kunstneriske arbejde i forbindelse med residenciet og opholdet på The Robert Blackburn Printmaking Workshop.

~

JULIE RIIS ANDERSEN

Ved at se på de koncepter, som udviklede sig på New Yorks kunstscene i 1960- og 70’erne, udforsker Riis Andersens unikke akse mellem printet medie og installation de mønstre, systemer og symboler, som fylder i vores billedmættede verden. Riis Andersen har et poetisk og konceptuelt stærk visuelt sprog, som kombinerer popkulturelle referencer med kunsthistorisk kortlægning. Med et Summerworks-residency er vi begejstrede for at kunne støtte Riis Andersen i hendes videreudvikling af færdigheder inden for serigrafi såvel som udforskning af nye teknikker. Vi håber at opholdet vil give Riis Andersen gode betingelser for at uddybe sin kunstneriske research af ambivalens og usikkerhed i nutidens forbrugerkultur.

~

MARTHA HVIID

Juryens medlemmer var særligt begejstrede for Martha Hviids kobling af lyd og printteknikker, som hun vil videreudvikle under opholdet med inddragelse af lokale samarbejdspartnere. Juryen er glade for gennem Summerworks at kunne støtte Hviid i hendes mediebaserede udforskning af det grafiske arbejde og ætsning, som der vil være rig mulighed for grundet faciliteterne på The Robert Blackburn Printmaking Workshop. Hviids interesse i loops, forvrængninger og fejl er knyttet til den mediebaserede udforskning såvel som New Yorks infrastruktur. Det er derfor med glæde, at juryen kan støtte Hviid, som med sin audio-visuelle sensibilitet i det hele taget bidrager til en anderledes forståelse af og tilgang til grafisk fremstilling.

~

MASAR SOHAIL

I sit arbejde kombinerer Masar Sohail litografi med sin konceptuelle filmpraksis på en måde, der udfordrer dominerende politiske diskurser såvel som repræsentationen af maskulinitet, magt og begær. Gennem de seneste år har Sohail markeret sig, som en stærk stemme på den danske kunstscene, hvor han blandet andet har bidraget med en utraditionel og tværdisciplinær tilgang til det grafiske felt og til den institutionelle scene generelt. Sohail arbejder med genskrivning og en dvælen ved forskellige historier og vil på sit ophold gå stedsspecifikt til værks i undersøgelsen af EFA og det printede medies historie. Med et Summerworks-residency er vi glade for at kunne støtte hans research og kontekstbaserede tilgang til The Robert Blackburn Printmaking Workshop.

~

OM SUMMERWORKS

Hvert år i juli får en mindre gruppe billedkunstnere, udpeget af en ekstern jury, mulighed for at deltage i programmet, der har fokus på grafisk arbejde og print. Opholdet varer en måned og indeholder blandt andet indlogering i Bikubenfoundation’s Academic Guest House på Upper West Side, Manhattan og atelierplads i The Elizabeth Foundation for the Arts’ printværksted i Midtown, New York City.
Summerworks blev afviklet første gang i 2019. I både 2020 og 2021 blev programmet aflyst på grund af Covid-19.

OM ACADEMIC GUEST HOUSE, BIKUBENFONDEN

Academic Guest House er en del af en charmerende palæejendom beliggende i en stille sidegade tæt på Central Park, New York. Huset rummer fuldt møblerede og indflytningsklare lejligheder. Som resident får du din egen lejlighed, men da du deler hus med andre, er det vigtigt at tage hensyn til fællesskabet. Bemærk venligst, at Academic Guest House ikke tilbyder indkvartering til kærester, ægtefæller eller børn.

OM THE ELIZABETH FOUNDATION FOR THE ARTS (EFA)

EFA er en velgørende organisation, der specifikt sigter efter at give kunstnere inden for alle fagområder adgang til både plads og værktøjer, samt et samarbejdsmiljø, der understøtter deres udvikling af en individuel praksis. EFA er katalysator for kulturel vækst og fremmer nye udvekslinger mellem kunstnere, kreative miljøer og den brede offentlighed.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12