Menu

NAARCA PODCAST

Credit: Jagoda Sadowska

  • Dato: 

  • Format: 

    Audio

Art Hub Copenhagen præsenterer her en podcast series udviklet i The Nordic Alliance of Artists’ Residencies on Climate Action (NAARCA).

I takt med, at klimakrisen accelererer er det nødvendigt at overveje, hvordan kunstnerresidencies kan være med til at afprøve nye – og bedre – måder at leve og arbejde på. Denne otte episoder lange podcastserie samler kunstnere, forskere og aktivister fra Norden og Skotland for at undersøge netop dette.

Hver episode i serien vil se på krisen med en udvalgt kunstners residency som linse. I den første episode rejser vi dybt ind i den arktiske cirkel til Longyearbyen, hvor Artica Svalbard har hjemme. Her hører vi en samtale mellem en arkitekt og en antropolog med fokus på, hvordan klimaforandringerne påvirker menneskers forhold til det byggede miljø.

~

Den indledende episode af  NAARCA PODCASTEN (TESTING GROUNDS) kan høres nu – de efterfølgende episoder vil blive offentliggjort, den sidste fredag i måneden. Hvis du ønsker at abonnere kan du benytte linket her: naarca.art/testing-grounds-podcast/. Du kan også lytte direkte i afspilleren nedenfor.

NAARCA PODCASTEN er produceret og redigeret af Katie Revell og indeholder musik af Loris S. Sarid og kunst af Jagoda Sadowska.

OM NAARCA 

NAARCA er et samarbejde mellem syv organisationer, der alle arbejder med kunstner residencies: Cove Park (Skotland), Saari Residence (Finland), Artica Svalbard (Norge), Art Hub Copenhagen (Danmark), Baltic Art Center (Sverige), Skaftfell Art Center (Island) and Narsaq International Research Station (Grønland). Vi arbejder sammen for at udvikle, afprøve og formilde nye måder at leve på, der er økologiske, sociale, mentale og økonomisk bæredygtige. Vi tror på, at kunsterresidencies tilbyder noget ganske særligt indenfor kunstscenen: trygge miljøer til at eksperimentere i, hvor private, professionelle og offentlige liv forenes.

Mere info på naarca.art

 

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12