Menu

Nyhedsbrev #31

Covers fra de første ni episoder af Art Pod podcasten med Mathias Kryger.

Download PDF

Kære læser. Kære lytter. Art Pod med Mathias Kryger ligger lige nu i din podcastapp og venter på dine ører. I skivende stund er der udgivet ni afsnit med nyt fra og om kunstens verden: om magten, om værkerne, om kunstnerne, om aktivismen, om teorierne og om bæredygtighed – med besøg af blandt andre kunstnerne Rasmus Myrup, Anne Mette Schultz og Justin F. Kennedy, kunsthistoriker TJ Demos, kurator Luise Faurschou, fondsdirektør Søren Kaare-Andersen og mange flere.

Art Pod kaster lys ud i alle mulige hjørner af kunstverdenen, fordi kunstverdenen helt enkelt har mange hjørner, som bebos af utallige og meget forskellige ”aktører”, som i podcasten inviteres til at berette om deres perspektiv, deres arbejde og deres problemstillinger med tid til uddybende spørgsmål og svar.

Og hvis du lytter rigtig godt efter, kan du indimellem også høre nyheder, som ikke engang er blevet til nyheder endnu. Som i afsnit 8 for eksempel, hvor direktør for Arken, Marie Nipper, er inviteret i studiet. Her fortæller hun om at skabe et godt arbejdsmiljø, om at være et museum for egen egn (Vestegnen) og om tankerne bag Arkens nylige navneskifte, fra ”Museum for Moderne Kunst” til ”Museum for Samtidskunst”. Og 40 minutter inde i interviewet, løfter hun endda sløret for en helt ny idé til en reformation af den danske museumslov. Netop de 11 minutter af samtalen kan du læse lige her.

Næste afsnit af Art Pod handler om Kunsten som Forum med Frederik Tygstrup og Cecilie Ullerup Schmidt i studiet. Find Art Pod med Mathias Kryger her eller dér, hvor du finder dine podcasts.

Rigtig god læse- og lyttelyst!

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12