Menu

Performativ talk: Mia Edelgart om dumhed

00:00

00:00

Onsdag den 9. juni inviterede Art Hub til en talk og performance af kunstner Mia Edelgart og musiker Heine Thorhauge Mathiasen. Talken tog udgangspunkt i Edelgarts videoværk Floating Peanut, der blev vist på galleri CCC i foråret 2021.

Værket Floating Peanut består af to videokanaler, der rummer en række samtaler, som kredser om spørgsmålet: ”føler du dig nogensinde dum?” Et spørgsmål, der trækker tråde ind i kunstrummet, som kontekst for præsentation og bedømmelse.

På aftenen sammenfattede Mia Edelgart klip og fraklip fra værket og kombinerede dem med sine egne noter og tanker fra det rum af tvivl, der kan opstå efter en udstillingsåbning. Ud fra overvejelser om værkets kvalitet udfoldede Edelgart en indre agiteret dialog om dumhed i værk og praksis, om fiasko og sensibilitet og forholdet mellem subjekt og værk.

Billedkunstner og musiker Heine Thorhauge Mathiasen leverede den musikalske lydside til oplægget, der både spillede med og mod Edelgarts klip og overvejelser.

Arrangementet blev til, i anledning af at Mia Edelgart var i residency hos Art Hub i foråret 2021.

OM MIA EDELGART
Billedkunstner Mia Isabel Edelgart (1984) arbejder hovedsageligt med video og skulptur i skiftevis kollektive og singulære processer. Hendes værker udfoldes i led med længerevarende amatøristiske researchprocesser, og hun har blandt andet arbejdet med spørgsmål, der relaterer sig til reproduktivt arbejde, honningbier, bestøvere, barndom og amning.

Ud fra en interesse i relationel intelligens, videnhierarkier og læringsprocesser arbejder Edelgart i sine værker ofte med en spænding mellem tekstbaseret information og en situeret og erfaringsbaseret viden. Ud over værkproduktion er hun desuden engageret i forskellige selvorganiserede (kunst)skoler som en måde at facilitere alternative lærings- og aflæringsrum.

OM FLOATING PEANUT
Titlen Floating Peanut refererer til en problemløsningstest, som forskere afprøver på bl.a. chimpanser. En peanut serveres i et fastmonteret transparent rør, som aben ikke kan få sin hånd ned i. Aben må nu selv finde en løsning på, hvordan den får fat i nødden.

Floating Peanut består af to videokanaler, der rummer en række samtaler, som kredser om spørgsmålet Føler du dig nogensinde dum? Et spørgsmål der trækker sine tråde ind i kunstrummet, som kontekst for præsentation og bedømmelse.

OM HEINE THORHAUGE MATHIASEN
Heine Thorhauge Mathiasen er billedkunstner og musiker. Hans praksis kredser både om kontekstuelle objekter og flygtige gestikker, og inkorporerer ofte lyd og fundne objekter. Han har senest udgivet albummet SOLW sammen med saxofonist Sonja LaBianca.

 

1 / 12

Foto: Christian Brems

2 / 12

Foto: Christian Brems

3 / 12

Foto: Christian Brems

4 / 12

Foto: Christian Brems

5 / 12

Foto: Christian Brems

6 / 12

Foto: Christian Brems

7 / 12

Foto: Christian Brems

8 / 12

Foto: Christian Brems

9 / 12

Foto: Christian Brems

10 / 12

Foto: Christian Brems

11 / 12

Foto: Christian Brems

12 / 12

Foto: Christian Brems

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12