Menu

Jan S. Hansen (DK)

Kunstner

Program

Jan S. Hansen (1980, Danmark) bor og arbejder i København. Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne i København, og har studeret på Københavns Universitet, Det Humanistiske Fakultet, Erkendelsesteori og Bevidsthedsfilosofi og på The European Graduate School, Division of Philosophy, Art and Critical Thought i Saas-Fee.

Han arbejder med forskellige medier som keramik, laserskæring, 3D-print, arkitektoner, mannequiner og bearbejdede fundne genstande fra dagligdagen, som ofte præsenteres i totalinstallationer. I sin praksis udforsker han begreber som tid, rum og kompleksiteten af (menneskelig) bevidsthed, samt teknologiens indvirkning på det menneskelige sind. Med udgangspunkt i neurovidenskab, psykologi, filosofi og spiritualitet fordrer hans arbejde refleksion over virkelighedens indviklinger og sammensætning.

Han har udstillet på Den Frie Udstillingsbygning, København; O–Overgaden, København; Simian, København; Kunsthal Charlottenborg, København; Huset for Kunst og Design, Holstebro og Kunsthal Nord, Aalborg.

Han er medstifter og co-director på Simian, et non-profit, kunstnerdrevet udstillingssted i København. Simian viser danske og internationale kunstnere, i udstillinger der fremhæver nye kunstneriske tendenser og samtidsrelevante diskurser.

 

Denne profil er senest opdateret den 15. maj 2024.

Jan S. Hansen

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12