Menu

Guilt and Debts

Guilt and Debts er en ramme for diskussioner om identitetspolitik og dekolonisering, der udfoldes igennem samtaler, researchforløb og seminarer. Programmet er en del af Art & Research.

Guilt and Debts – Skyld og Gæld – er en ramme for samtaler og andre tidsbaserede events, der drejer sig om dekolonisering.

Udgangspunktet er, at der findes et efterspil af historisk uret, hvis konsekvenser for nutidige liv må anerkendes, for at kunne se og føle den anden, og for at finde mulighed for at forandre os og blive til sammen på ny. Dette omfatter diskussioner og gestusser, der drejer sig om kunst og aktivisme, arkiver og usynligheder, repræsentation og fællesskaber, og hvordan vi kan forestille os identiteter og historiske rum på ny.

Igennem samtaler, researchforløb og seminarer vil en række forskellige stemmer og erfaringer blive delt og hørt. Forløbet låner sin titel fra en udstilling af kunstneren Dierk Schmidt, som fandt sted i 2018 på Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía i Madrid.

~

Første del af programmet udfolder sig som en talkserie med titlen Tilblivelser, kurateret af Mai Takawira.

TILBLIVELSER

Without the begin of word
grist in a grind and pound of together
in absence of a past mortared with
                                                               apart
the harsh husk of a future-present begins

(M. NourbeSe Philip)

Tilblivelser er en talkserie, der præsenterer kunstnere og forskere, hvis praksisser undersøger, forstyrrer og skubber imod kolonialismens effekter. Serien udfolder gestusser, der kan forstås som “acts of becoming”, for at citere kunstneren Grada Kilomba. Her tager de, som den koloniale historie har gjort til “andre”, til genmæle, og tilblivelse gøres mulig i udsigelsens handling og kiler sig vej ind i det vestlige paradigmes historieskrivning, forestillinger og følelsesregistre.

Serien resonerer med det voksende krav om historisk genoprejsning og med begæret efter at lade andre erfaringer, former for viden og sensibilitet gribe ind i vores måde at indrette og være i verden.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12