Menu

Tre kunstnere udvalgt til Art Hub Residency efterår 2023

Art Hub Copenhagen glæder sig til at byde tre nye kunstnere velkommen til Art Hub Residency 1. september 2023. De tre kunstnere er: Eliyah Mesayer, Tora Schultz og Claudia Lomoschitz.

Fra venstre: Claudia Lomoschitz: Partus Gyno Bitch Tits, performance-installation, Kunstraum Niederösterreich, Wien, 2021. Foto: Daniel Rajcsanyi. Tora Schultz: The devil’s contract, Galleri Mejan, Stockholm, 2021. Foto: Jean Baptiste Béranger. Eliyah Mesayer: The King and The Jinn, installation view, OK Corral, 2022. Foto: Christian Marx.

Fra september til og med januar 2024 vil Eliyah Mesayer, Tora Schultz og Claudia Lomoschitz indtage Art Hub Copenhagens tre atelierer på Halmtorvet i København og tage del i Art Hub Residency-programmet, som har fokus på netværksopbygning, fordybelse og produktion.

De tre kunstnere er udvalgt blandt 170 danske og internationale ansøgere på baggrund af et open call af en jury bestående af Henriette Heise (billedkunstner), Tominga O’Donnell (seniorkurator for samtidskunst på MUNCH i Oslo) og Marie Braad Larsen (kurator hos Art Hub Copenhagen).

I løbet af residencyopholdet skal de tre residenter indgå i et program, hvor de blandt andet skal møde udvalgte kuratorer og mentorer samt deltage i et besøgsprogram til en række kunstinstitutioner i Danmark. Der foreligger ikke et produktionskrav i residenciet, men som en del af programmet vil de tre residenter på hver deres måde formidle dele af deres praksis i et offentligt format.

Du kan læse juryens begrundelse for udvælgelsen nedenfor:

ELIYAH MESAYER tog afgang fra Det Jyske Kunstakademi og har base i København. Hendes kunstneriske praksis spænder vidt og tæller både poesi, performance, værker på papir og installation. Centralt i hendes værk er forestillingen om alkymi og den fiktive stat Illiyeen, en nation for statsløse personer. Juryen var imponeret over de formelle og konceptuelle aspekter af Mesayers arbejde og tror på, at hun vil drage fordel af den mentor- og netværksstøtte, som Art Hub Residency tilbyder – for at etablere sig yderligere på den københavnske kunstscene.

CLAUDIA LOMOSCHITZ har en vidtfavnende praksis, som spænder fra tekst over video til performance, informeret af queer-feministiske perspektiver. Hun har base i Wien, hvor hun studerede ved Akademie der bildenden Künste Wien og desuden ved Det Kgl. Danske Kunstakademi i København samt Universität Hamburg. Juryen var imponeret over hendes tilgang og klare idé om, hvordan Art Hub Residency i København kan bruges til at udvikle hendes arbejde. Hos AHC ønsker Lomoschitz at udtænke nye formater mellem performance og installation i relation til projekterne Architecture to Birth og Queering the Void.

TORA SCHULTZ tog afgang fra Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Under Art Hub Residency ønsker Schultz at udvide sit igangværende arbejde ’EvaRid’ om verdens første, kvindelige kollisionstestdukke, udviklet af den svenske trafiksikkerhedsforsker Astrid Linder. Juryen var imponeret over Schultz’ udnyttelse af dette projekt og den post-minimalistiske skulptur til at adressere bredere temaer om kønsbias i data, sprog, sociale strukturer og objekter.

OM ART HUB RESIDENCY

Residenciet blev afviklet første gang i 2019 og er et ud af Art Hub Copenhagens i alt tre forskellige residencyprogrammer.

Med fokus på netværk, fordybelse og produktion består Art Hub Residency grundlæggende af et atelier, et månedligt honorar, et produktionsbudget og et sparrings- og udviklingsprogram med udgangspunkt i den enkelte kunstners behov.

På Art Hub Copenhagen arbejder vi aktivt på at skabe og udvide kunstnernes netværk både nationalt og internationalt.

Ud over fokus på netværksdannelse giver Art Hub Residency også tid til fordybelse og/eller produktion. Der foreligger ikke et krav om værkproduktion under opholdet, så tiden kan tilrettelægges, så den passer ind i den enkeltes proces. Det kan være research og undersøgelser, test af ideer eller egentlig produktion. Det er en mulighed efter aftale at få et kortere ophold på Statens Værksteder for Kunst.

I programmet indgår et krav om, at residenterne i løbet af opholdet skal formidle deres praksis, research, værk eller projekter for offentligheden. Præsentationen kan tage mange former: en talk, en podcast, en video, en tekst, en visning, en udstilling, en performance eller noget helt andet. Præsentationerne formes og tilrettelægges sammen med den enkelte kunstner og vil blive annonceret som en del af Art Hub Copenhagens eventprogram.

Du kan læse mere om residenciet og se alle tidligere residenter her.

Art Hub Residency er støttet af Nordisk Kulturfond, Talent Norge, Flanders – Department of Culture, Youth and Media og Statens Værksteder for Kunst.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12