Menu

Art Hub Copenhagen x Bikubenfonden på Folkemødet 2023

Med performances, talks og kunstværker af toneangivende kunstnere på Folkemødet 2023 er Art Hub Copenhagen og Bikubenfonden gået sammen om at styrke kunstens rolle i den offentlige samtale og menneskers bevidsthed.

The Bench af Marie Munk

Det er første gang Art Hub Copenhagen er med på Folkemødet, hvor vi glæder os til sammen med Bikubenfonden at præsentere et program bestående af performances på festivalpladsen, talks på Folkemødets scener og kunstværker af de toneangivende kunstnere; Jessie Kleemann, Kristoffer Akselbo, Marie Munk og Jens Settergren.

~

Der vil komme mere information om de enkelte programpunkter senere, men vi kan nu løfte sløret for titlerne på de to performances:

Performance: Wild Wolf Shot (again) af Kristoffer Akselbo

Performance: Solen i korset, korset i solen af Jessie Kleemann

~

Og lidt om de to installerede værker:

The Bench af Marie Munk

Bænken som et sted for potentielle menneskemøder – og med digitale dagdrømme mennesket som en malplaceret klump kød.

Bænken antyder et paradoks; på den ene side et sted, hvor nye møder kan opstå – på den anden side de ensommes bænk. Vi bliver mere og mere vant til at være sociale via digitale medier. Vi bruger bænken, men søger også væk fra bænkens konfronterende rum og ind i digitale dagdrømme uden komplicerede konfrontationer.  I Marie Munks THE BENCH konfronteres vi med det biologiske legeme, der efterlades på bænken som en malplaceret klump kød. Munks værker centrerer sig om der, hvor menneskekroppen møder fremtidens teknologi.

Prototype af Jens Settergren

En baby som et uspoleret væsen. Fra 3D-model til levende menneske.

Er et nyfødt barn et menneske, der ikke er blevet formet af samfundets normer endnu? Og hvordan forestiller vi os fremtidsprognoserne, der ligger foran samfundets yngste borgere i dag? Det er spørgsmål, som Jens Settergrens værk PROTOTYPE stiller beskueren. Gennem en række lentikulærtryk ser vi et foster udvikle sig fra et digitalt grid til et væsen i kød og blod. PROTOTYPE kan med sin kommercielle æstetik opfattes som en obskur reklame for barnet som et produkt, der kan optimeres i overensstemmelse med vores krav.

Her kan du se en portrætfilm om Jens Settergren

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12