Menu

Artistic Practice Film: Kristoffer Akselbo

00:00

00:00

Forskellige figurer vandrer ind over scenen og afløser hinanden på den samme stol. De er umiddelbart forskellige, forunderlige og fremmede, men de har ét til fælles: De er formgivet af billedkunstner Kristoffer Akselbo, og de udviser alle nogle af de samme foruroligende følelser: aggression, frustration, medlidenhed og håbløshed. De er en slags katastrofeforkyndere.

I denne film, udgivet af Art Hub Copenhagen under titlen Artistic Practice, formidler Kristoffer Akselbo sin kunst og mere specifikt de performative karakterer – eller ”avartarer”, som han selv kalder dem – der bebor hans installatoriske værker.

OM KRISTOFFER AKSELBO
Kristoffer Akselbo er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi og er i dag professor på Det Fynske Kunstakademi. Han har blandt andet udstillet på Kunstmuseum Bonn, SMK, København, Kunsthal Aarhus, Ringsted Galleriet, Nikolaj Kunsthal, København, Cabaret Voltaire, Zürich og Aspen Art Museum, Aspen, USA. I 2022 skabte Akselbo desuden soloudstillingen WDB2 på Kunsthal Kongegaarden, Korsør, som blev præmieret af Statens Kunstfond.
Af centrale værker kan nævnes: o Monster A.S.I.C.S., 2023, Inter Public, København; WDB2, 2022, Kongegaarden, Korsør; Grendel, 2021, The Performance Agency, Den Frie Udstillingsbygning og Husets Teater, København; ENSCONCED, 2020, SMK samt It’s The End Of The World As We Know It, 2019, Vega Arts, København.

OM ARTISTIC PRACTICE

Artistic Practice er et formidlingsprogram for professionelle, etablerede billedkunstnere i Danmark, som har markeret sig banebrydende og nyskabende, og som overvejende har haft udstillingspraksis i Danmark, men vurderes til at have potentiale til at nå ud i en international sammenhæng.

Programmet er bygget op om et videoportræt, der stiller skarpt på den enkelte kunstners praksis med det formål at formidle denne, og herudover tilbydes der støtte og sparring til at opbygge et internationalt netværk.

Kunstnerne udvælges af en jury, og det er således ikke muligt at søge om optagelse i programmet. Artistic Practice afvikles i samarbejde med redaktør og projektleder Karina Lykkesborg.

Programmet er initieret af Bikubenfonden og var drevet af fonden selv fra 2019 til 2022. Artistic Practice er fortsat støttet af Bikubenfonden.

Du finder alle de tidligere film her.

Læs mere om programmet og de aktuelle billedkunstnere i Artistic Practice her.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12