Menu

Open Call : Residency To Go 2022

Er du nyligt uddannet billedkunstner med base i Danmark, så kan du nu ansøge om at deltage i Art Hubs Residency To Go-program. Residenciet starter 1. august 2022 og løber frem til 1. februar 2023.

Held (2021) af Linda Lamignan, udstillet i vinduet hos Hartz Pickles & Salater som en del af udstillingen Dette er en kødby. Linda Lamignan var To Go-resident i 2021. Foto: Christian Brems.

Lige nu er der åbent for ansøgninger til Art Hubs Residency To Go-program, som løber fra august 2022 til og med januar 2023. Deadline for ansøgning er torsdag den 31. marts 2022 kl. 24.00.

Nedenfor kan du læse mere om programmet, hvem der kan søge, og hvordan man ansøger.

Art Hub værdsætter diversitet højt. Vi opfordrer derfor alle uanset etnicitet, køn, identitet og seksualitet til at søge.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning!

~

OM RESIDENCY TO GO
Residency To Go er ikke et traditionelt residency, men et program, der foregår i dit eget atelier. Det betyder, at programmet kun er for billedkunstnere, der allerede har eget atelier, men ønsker sparring og hjælp til at løfte og udvikle deres praksis som kunstner.

En væsentlig del af Residency To Go består af netværksdannelse, sparringsforløb med kuratorer og mentorer, baseret i Denmark og Skåne, samt sparring med Art Hubs direktørteam og et rådgivningsforløb med en kunstkonsulent.

Rådgivningsforløbet tager udgangspunkt i kunstnerens aktuelle praksis og består af både individuelle samtaler og fælles workshops med de øvrige kunstnere i Residency To Go. Workshopforløbene kredser om emner som bæredygtig praksis, salg og markedsføring, kommunikation og formidling samt målsætning og opbygning af kompetencer omkring selvledelse.

Som en del af forløbet vil der være mulighed for at arrangere et ‘åbent atelier’ og indgå i et samarbejde med Roskilde Festival 2023, ligesom der vil blive planlagt et besøgsprogram til en række udvalgte institutioner i hele landet.

Residency To Go har tidligere under titlen Atelierprogram TO GO været udbudt og administreret af Bikubenfonden, men er nu overtaget af Art Hub.

DET INDEHOLDER PROGRAMMET
Residency To Go består af et forløb på seks måneder fra den 1. august 2022 til den 1. februar 2023. Programmet indeholder følgende:

• Rådgivningsforløb på 10-15 timer
• 2-4 atelierbesøg med kuratorer/mentorer med base i Danmark/Skåne
• 1-2 atelierbesøg med Lars Bang Larsen og/eller Jacob Fabricius (direktører i Art Hub)
• 15.000 kr. pr. måned i honorar
• Mulighed for afholdelse af ‘åbent atelier’
• Mulighed for samarbejde med Roskilde festival 2023
• Besøgsprogram med fokus på en række udvalgte institutioner i hele landet . To dage midt i oktober.

HVEM KAN SØGE?
For at komme i betragtning til Residency To Go skal du enten være uddannet fra Det Jyske Kunstakademi, Det Fynske Kunstakademi, Det Kongelige Danske Kunstakademi eller have en billedkunstfaglig uddannelse fra et tilsvarende kunstakademi i udlandet. Det skal være minimum to år og maksimum fem år siden, du tog afgang fra uddannelsen. Du skal desuden have dit eget atelier et sted i Danmark. Der er i alt seks pladser i Residency To Go, og det er muligt at søge, uanset hvor i landet du har base.

SÅDAN SØGER DU
Din ansøgning skal være på engelsk og indeholde følgende elementer, der skal afleveres som en samlet PDF-fil på maksimum 5 MB.

• En motiveret ansøgning inkl. ønsker til mulige kuratorer/mentorer (max. 1 A4-side)
• CV (max. 1 A4-side)
• Billedmateriale (max. 4 A4-sider)
• Kontaktoplysninger.

Ansøgningen sendes til ansogning@arthubcopenhagen.dk. I emnefeltet skal du skrive ”Residency To Go”.

Vi skal have modtaget din ansøgning senest den 31. marts kl. 24.00.

JURY
Alle ansøgninger vil blive gennemgået af en kunstfaglig jury, som i samarbejde med Art Hub vælger de endelige kandidater til Residency To Go.

Residency To Go bliver i det daglige drevet af programkoordinator og projektleder Marie Braad Larsen, som også vil være residenternes kontaktperson gennem forløbet.

Har du spørgsmål til residenciet, så skriv til Marie på mb@arthubcopenhagen.dk

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12