Menu

Tre kunstnere udvalgt til Residency To Go 2024

Fra 1. oktober 2024 byder AHC Maj Kjærsig, Ditte Soria og Therese Bülow velkommen til Residency To Go.

Udsnit af værker fra venstre mod højre: Maj Kjærsig: Skulpturer i værksted, 2023. Foto: Maj Kjærsig. Therese Bülow: Sack-time, 2023. Foto: Therese Bülow & Matteo Cantarella. Ditte Soria: It wasn’t so much the case that foreground and background became one, but that I was evenly distributed throughout, 2019.

AHC’s Residency To Go er et residency, som finder sted i kunstnerens eget atelier, og som er tilrettelagt, så det er muligt at deltage, uanset hvor i landet man bor. Det betyder, at programmet kun er for billedkunstnere, der allerede har eget atelier, men ønsker sparring og hjælp til at løfte og udvikle deres praksis som kunstner.

Derudover er Residency To Go et program tilegnet kunstnere, som bor uden for hovedstadsområdet. Det er det, fordi AHC ikke kun er til stede lokalt i København og internationalt, men også arbejder tværnationalt med en holistisk forståelse af den danske kunstscene. Med andre ord har Residency To Go til formål at tilbyde udviklingsmuligheder til de billedkunstnere, som bor langt fra hovedstaden samt at inkludere en række ikke-københavnske kunstinstitutioner i programmet og dermed understøtte, at den danske kunstscene forbliver geografisk mangfoldig.

Fra 1. oktober 2024 byder AHC tre nye kunstnere velkommen. Kunstnerne er:

Maj Kjærsig, Ditte Soria og Therese Bülow.

De tre kunstnere er alle baseret forskellige steder i Danmark og vil indgå i et fem måneders program, hvoraf en væsentlig del består af netværksdannelse, sparringsforløb med kuratorer og mentorer, baseret i Denmark og Skåne, samt sparring med AHC’s kunstfaglige direktør og et rådgivningsforløb med en kunstkonsulent.

Kunstnerne er valgt på baggrund af et open call af en jury, bestående af kurator og medstifter af Heirloom Stine Hebert, kurator og direktør for GLAS – Museet for glaskunst Mikkel Elming og kurator hos AHC Marie Braad Larsen.

Læs juryudtalelser nedenfor:

1 / 3

Maj Kjærsig: 1_2_3_4_Æ_B_C_C_2_5_1_1_I_LOVE_YOU, OK Corral, 2024. Foto: Maj Kjærsig.

2 / 3

YEARS (Ditte Soria): I don’t want to live, I don’t want to die. Den Frie, 2019. Foto: David Stjernholm.

3 / 3

Therese Bülow: Også vi blev et stykke inventar, forarbejdet og høvlet til, 2023. Foto: Therese Bülow & Matteo Cantarella.

MAJ KJÆRSIG
Maj Kjærsig har et poetisk og skulpturelt blik på de auditive manifestationer og resonanser i vores omgivelser. Med en nysgerrig og sanselig tilgang skabes et performativt og installatorisk rum til at udforske nye lytteoplevelser. Juryen ønsker at tildele et residencyforløb hos AHC til at videreudvikle og konsolidere Maj Kjærsigt praksis og udvide det kuratoriske netværk.   

DITTE SORIA 
Ditte Soria har som medstifter af kunstnerkollektiverne YEARS og Motherload bidraget til vigtige kollektive kuratoriske platforme på den danske kunstscene. Med humor, nerve og ”Goofy Tactics” diskuterer Soria kunsterrollen, forældreskabet, samfundsordenen og dens lige. Juryen ønsker at støtte Ditte Sorias mulighed for at videreudvikle sin solopraksis og skrivepraksis via et residencyforløb hos AHC. 

THERESE BÜLOW 
Med en overbevisende skulpturel praksis og en stærk materialeforståelse undersøger Therese Bülow kroppen og naturens grænseflader. Therese Bülow har allerede en aktiv udstillingspraksis og deltager i flere samarbejdsprojekter. Juryen ønsker at tilføre professionel opbakning for at understøtte yderligere gennemslagskraft for Bülows praksis og virke. 

Residency To Go har tidligere under titlen Atelierprogram TO GO været udbudt og administreret af Bikubenfonden, men er nu overtaget af Art Hub Copenhagen.

Læs mere om Residency To Go her.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12