Menu

Tre kunstnere udvalgt til Art Hub Residency foråret 2024

AHC byder 1. februar tre nye kunstnere velkommen i Art Hub Residency, som for første gang flytter ind i det nye atelierfællesskab Containerakademiet i Københavns Nordhavn. De tre kunstnere er Nanna Starck, Liesel Burisch og Bartek Arobal Kociemba.

Fra venstre mod højre: Nanna Starck, Circular motion out of me, 2023. Foto: GRAYSC. Bartek Arobal Kociemba, Cocoon, 2022. Foto: Pawel Pogoda. Liesel Burisch, Double Aries, 2022, video still. Photo: Karin Salathé

Fra februar til og med juni 2024 vil Nanna Starck, Liesel Burisch og Bartek Arobal Kociemba indtage tre atelierer på Containerakademiet og tage del i Art Hub Residency-programmet, som har fokus på netværksopbygning, fordybelse og produktion.

De tre kunstnere er udvalgt blandt 140 danske og internationale ansøgere på baggrund af et open call af en jury bestående af selvstændig kurator Lotte Løvholm, direktør i Den Frie Udstillingsbygning Marianne Torp og kurator hos AHC Marie Braad Larsen.

I løbet af residencyopholdet skal de tre residenter indgå i et program, hvor de blandt andet skal møde udvalgte kuratorer og mentorer samt deltage i et besøgsprogram til en række kunstinstitutioner i Danmark. Der foreligger ikke et produktionskrav i residenciet, men som en del af programmet vil de tre residenter på hver deres måde formidle dele af deres praksis i et offentligt format.

Du kan læse juryens begrundelse for udvælgelsen nedenfor:

BARTEK AROBAL KOCIEMBA
Vi har valgt Bartek Arobal Kociemba for hans unikke sirlige streg, der som oftest portrætterer og sidestiller blomster, fantasidyr og kønsorganer som erotiske motiver, gengivet med et særegent auraskær. Herudover har Kociemba fanget juryens opmærksomhed med sit virke som meditationsguide, hvor han har fokus på ‘Queer meditations’, og ikke mindst med sit kuratoriske og organisatoriske arbejde som en del af udstillingsstedet og den kunstnerdrevne platform Vi lever på polsk. Som autodidakt kunstner og migrant fra Polen forestiller vi os, at Art Hub Residency kan styrke Kociemabas praksis og eksponering på den danske kunstscene.

NANNA STARCK
Vi har valgt Nanna Starck for hendes konsekvente praksis med fokus på formgivning og materialer, der behandler det abjekte – ofte i relieffer med en helt særegen ikonografi og skildring af kropsfunktioner og -åbninger. Starck arbejdede efter sin afgang fra kunstakademiet i en lang årrække i kunstnergruppen Island Life. Vi vil gerne støtte hendes videre udvikling af egen praksis og håber, at Art Hub Residency kan give hende en fornyet eksponering og skabe tid og rum for refleksion omkring hendes fremtidige arbejde.

LIESEL BURISCH
Vi har valgt Liesel Burisch for deres hypnotiserende videoinstallationer, der behandler emner som natteliv og klub- og queerkultur – et interesseområde og emnefelt, som Burisch vil udforske nærmere under residenciet hos AHC. Burisch har desuden fanget juryens opmærksomhed og nysgerrighed med sin research og arbejde med bogen Queer Nursing. En udgivelse og et værk, der har skabt en nuanceret og omsorgsfuld tilgang til amning. Burisch er uddannet fra Städelschule i Frankfurt og har derfor et stærkt netværk i det tyske kunstmiljø. De har dog udtrykt et behov for og ønske om at få mere sparring, eksponering og et større netværk i Danmark, efter at være flyttet til København igen. Et ønske og behov, som juryen ønsker at anerkende og imødekomme.

OM ART HUB RESIDENCY
Art Hub Residency blev afviklet første gang i 2019 og har fokus på netværk, fordybelse og produktion. Det består grundlæggende af et atelier, et månedligt honorar, et produktionsbudget og et sparrings- og udviklingsprogram med udgangspunkt i den enkelte kunstners behov.

I AHC arbejder vi aktivt på at skabe og udvide kunstnernes netværk både nationalt og internationalt. Ud over fokus på netværksdannelse giver Art Hub Residency også tid til fordybelse og/eller produktion. Der foreligger ikke et krav om værkproduktion under opholdet, så tiden kan tilrettelægges, så den passer ind i den enkeltes proces. Det kan være research og undersøgelser, test af ideer eller egentlig produktion. Det er desuden en mulighed efter aftale at få et kortere ophold på Statens Værksteder for Kunst.

I programmet indgår et krav om, at residenterne i løbet af opholdet skal formidle deres praksis, research, værk eller projekter for offentligheden. Præsentationen kan tage mange former: en talk, en podcast, en video, en tekst, en visning, en udstilling, en performance eller noget helt andet. Præsentationerne formes og tilrettelægges sammen med den enkelte kunstner og vil blive annonceret som en del af AHC’s eventprogram.

Du kan læse mere om residenciet og se alle tidligere residenter her.

Art Hub Residency er støttet af Nordisk Kulturfond, Talent Norge, Flanders – Department of Culture, Youth and Media og Statens Værksteder for Kunst.

OM CONTAINERAKADEMIET
Containerakademiet er et atelierfællesskab for billedkunstnere på Oceanvej 1 i Københavns Nordhavn, som indvies i januar 2024. Huset rummer i alt 30 enkeltatelierer samt to store fællesværksteder på i alt 160 m2.

”Akademiet” i Containerakademiet refererer til “Skolen i Athen” og den sokratiske tankegang om ligeværdig samtale mellem frie mennesker. Atelierfællesskabet vil derfor ikke blot være et sted for kunstnere at arbejde, men også et intellektuelt fællesskab, hvor en fortløbende, undersøgende samtale finder sted – blandt andet gennem et offentligt program af udstillinger og andre arrangementer.

Initiativtager til projektet er billedhugger og professor Bjørn Nørgaard. Stedet er bygget og drives af Fondet Containerakademiet i samarbejde med AHC, som er med til at udvikle atelierfællesskabet og det kunstneriske program. Med tiden er det hensigten, at “akademiet” – stedets åndelige struktur – skal være selvorganiserende.

Du kan læse mere om Containerakademiet her.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12