Menu
Søg

Art Hub Copenhagen åbner udstillingsstedet Room Room

Der står en stor bygning i det nordvestlige København, som efter en omfattende ombygning snart åbner for offentligheden blandt andet med et helt nyt udstillingssted for samtidskunst. Navnet er Room Room, og den allerførste udstilling udforsker vores grænseløse og altopslugende online/offline kultur. Det hele kan opleves fra den 17. januar 2025.

Rendering af Room Room set fra gaden. Kreditering: Borg Brückner

Art Hub Copenhagen (AHC) har i de seneste fem år arbejdet med at skabe og holde rum for billedkunsten og dens mange aktører. Det er en mission, som ikke kun har handlet om at huse kunst og kunstnere fysisk, men i høj grad om at udvikle og eksperimentere med præmisserne for, hvordan kunst i dag tænkes, skabes, vises og diskuteres.

Når AHC om kort tid flytter til Thoravej 29 i Københavns nordvestkvarter, udvider institutionen sit rumlige omfang betragteligt. På Thoravej åbner AHC både 14 atelierer, fem værksteder til kunstnerisk produktion og et nyt, eksperimenterende udstillingssted ved navn Room Room.

Udstillingsstedet vil præsentere tre-fire udstillinger årligt af både nyuddannede og etablerede, lokale, nationale og internationale kunstnere, kuratorer og kunstforskere, som enten er en del af AHC’s forskellige programmer, eller som inviteres ind via årlige open calls.

RUMMET I RUMMET
Det ekko, som navnet Room Room bærer i sig, har sin helt enkelte arkitektoniske forklaring i, at en etageadskillelse er blevet fjernet i rummet under pihlmann architects’ ombygning af den ældre kontorbygning på Thoravej. Kort sagt består Room Room af to rum ovenpå hinanden.

Men mere indirekte peger navnet på gestussen ”at give rum til nogen”, ”at holde rum” og ”at indtage et rum”. På den måde reflekterer Room Room AHC’s virke med at facilitere, understøtte og formidle kunstprofessionelles arbejde og forskning og indbyde omverdenen til at opleve og interagere.

”AHC har ventet længe på at åbne eget udstillingssted, et vindue til verden, hvor vi kan vise både processerne og resultaterne af nogle af de mange projekter, vi er involveret i. Derfor er det fantastisk endelig at kunne præsentere og byde indenfor i Room Room og selvfølgelig også i de mange andre nye faciliteter for kunstnere, AHC åbner på Thoravej 29 i det nye år,” udtaler Susanne Hviid, administrerende direktør for AHC.

AT BLIVE HØRT ELLER FÅ RET
Den allerførste udstilling, som præsenteres i Room Room, åbner den 17. januar 2025 og er kurateret af Johanne Jacobsen og Kristian Kirk, som til daglig driver udstillingsstedet inter.pblc på Hamletsgade, ikke langt fra Thoravej 29.

Under titlen 9-5, 5-9 udforsker gruppeudstillingen samtidens onlinekultur, og hvordan vores højfrekvente tilstedeværelse på både offline og online fora har skabt et utæmmet land af delinger, følelser, holdninger, tags, resignation og intervention. ”Uanset om du er bidragyder eller passiv betragter, så lover du dig selv at gå tidligt i seng, men ender med at scrolle til daggry,” som der står i udstillingsteksten.

Udstillingen præsenterer værker af ni danske og udenlandske kunstnere, som alle har haft en tilknytning til AHC. De deltagende kunstnere er: Beth Collar (f. 1984), Heine Kjærgaard Klausen (f. 1978), Javier Alvarez Sagredo (f. 1994), Jules Fischer (f. 1988), Justin F. Kennedy (f. 1983), Maja Malou Lyse (f. 1993), Masar Sohail (f. 1982), Sara Sjölin (f. 1991) og Simon Dybbroe Møller (f. 1976).

Jacob Fabricius, kunstfaglig direktør i AHC, udtaler om valget af inter.pblc som kuratorer på Room Rooms første udstilling:

”Inter.pblc er et af de mest interessante, nyere kuratordrevne udstillingsrum i Danmark i disse år. På kort tid har de formået at skabe en helt særlig kuratorisk profil, som blander unge og mere etablerede kunstnere med elementer fra mode- og musikscenen. Gennem eksperimenterende displaymetoder aktiverer inter.pblc deres arkadelignende lokaler på Hamletsgade, så de appellerer og skaber interessante forbindelser med publikum og lokalmiljøet. Det vil vi gerne hylde, og derfor har vi inviteret Jacobsen og Kirk til at kuratere den første udstilling i Room Room med udgangspunkt i det efterhånden omfattende katalog af kunstnere, som AHC har samarbejdet med de sidste fem år.

Room Room kommer til at favne mange forskellige typer af kunstnerisk og kuratorisk praksis, og i hver eneste udstilling vil eksperimentet og relationen til omverdenen være en motor. Vi glæder os til at præsentere 9-5, 5-9.”

~

INFO

9-5, 5-9
17. jan. – 11. apr. 2025
Kurateret af inter.pblc

Deltagende kunstnere:
Beth Collar, Heine Kjærgaard Klausen, Javier Alvarez Sagredo, Jules Fischer, Justin F. Kennedy, Maja Malou Lyse, Masar Sohail, Sara Sjölin og Simon Dybbroe Møller.

Åbning og fernisering er fredag den 17. januar 2025 fra kl. 17.00.
Der vil være åbningstaler, performances, drinks og DJ. Alle er velkomne!

Room Room
Thoravej 29
2400 København NV

Læs mere om udstillingen her.

Du kan skrive dig op her og modtage Room Rooms nyhedsbrev.

~

OM INTER.PBLC
inter.pblc er et eksperimenterende udstillingsrum for samtidskunstpraksisser aktiveret gennem lokale og internationale kunstnere. inter.pblc er drevet af et rumligt begær efter sociale praksisser og fælles oplevelser, der fremføres i kuraterede udstillinger, performances og installationsorienterede shows. Rummet er åbent for forskellige udtryksformer og bliver løbende redefineret af de kræfter, der kommer ind i det. inter.pblc afholder sig ikke fra at fusionere scener eller kunstneriske sfærer, men er et rum, hvor kompetencer antændes uden at være begrænset til én branche eller under én kategori.

inter.pblc er kurateret af Kristian Kirk (f. 1993) og Johannes Jacobsen (f. 1992). inter.pblc blev grundlagt i 2021.

~

OM THORAVEJ 29
I januar 2025 flytter AHC fra Halmtorvet i Kødbyen til Thoravej 29 i Københavns nordvestkvarter, hvor helt nye og store faciliteter står klar i en ældre industribygning, der er progressivt og bæredygtigt transformeret af det unge arkitekthold pihlmann architects. Her åbner AHC 14 atelierer og fem værksteder til kunstnerisk produktion, som kommer både professionelle kunstnere, kuratorer og forskere til gode. De nye faciliteter tilbyder et professionelt sted at arbejde. Et sted, hvor man kan producere værker, researche, eksperimentere, skrive, netværke og holde sine møder – og ikke mindst blive en central medskaber og del af et nyt kunstnerisk miljø i København.

Når AHC flytter til Thoravej 29, bliver institutionen samtidig en del af et offentligt mødested og professionelt fællesskab. Thoravej 29 er nemlig ikke kun en adresse i Nordvest, men også navnet på en medlemsbaseret forening for den række af organisationer, som får til huse i bygningen. Visionen er, at medlemmerne af Thoravej 29, som fortrinsvis kommer fra billedkunst-, scenekunst- og socialområdet, gennem tværfaglige samarbejder og events skal undersøge nogle af samtidens store spørgsmål og udfordringer. Læs mere her.

Bygningen på Thoravej 29 er ejet af Bikubenfonden og er, som nævnt, en industribygning fra 1960’erne, der er transformeret af pihlmann architects. Med et princip om, at bygningen skal genanvende sig selv, har arkitekterne skabt et bæredygtigt hus, hvor de gamle etageadskillelser i beton for eksempel er skåret ud og brugt som trapper og inventar.

Bygningen, som er kåret til ”årets bygning” af Licitationen, bliver et hus med mange forskellige faciliteter, heriblandt værksteder til kunstnerisk produktion, atelierer, udstillingssted, black box til scenekunstudvikling, scene til offentlige arrangementer, podcaststudie, café og kontorpladser. Ombygningen af Thoravej 29 kan man følge med i hos pihlmann architects her.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12