Menu

Artistic Practice Film: Hannah Heilmann

00:00

00:00

Hannah Heilmann arbejder både med performance og installation, tryk, akvarel og fundne objekter, særligt beklædning, som hun har et bestandigt had-kærligheds-forhold til. På den ene side er beklædningsgenstande et ”magisk objekt” for Hannah Heilmann; et kostume, et kunstobjekt, et billede. Men på den anden side er det et vitalt visir for vores hud, der som accelererende konsumerende gode har vokset sig til et af verdens mest klimasyndende produkter.

Forrige år blev Hannah Heilmann udvalgt af kunstinstitutionen Art Hub Copenhagen (AHC) til at deltage i programmet Artistic Practice, som med et interview og filmportræt formidler kunstnerens praksis til offentligheden med henblik på at udbrede kendskabet til et internationalt fagpublikum. Det er denne film, som nu offentliggøres og giver en introduktion til Heilmanns praksis og de tematikker, som hun arbejder med.

MERE OM HANNAH HEILMANN
Hannah Heilmann er cand.mag. i kunsthistorie fra Københavns Universitet og underviser ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, bosat i København. Hun arbejder primært med installation, objekter og performance, og har performet på bl.a. Marselleria i Milano, Manifesta 11 i Zürich, Statens Museum for Kunst, og National Gallery of Art i Vilnius. Hendes udstillinger omfatter præsentationer på AROS, Møstings Hus, Den Frie, Shoot the Lobster i Los Angeles og EKKM i Tallinn. Hun var medstifter af det kunstneriske projektrum TOVES (2010-2017), og del af kunstnergruppen Ingen Frygt (2001-2010). Hendes værker indgår i samlinger på Statens Museum for Kunst, Kunstmuseum Brandts og Heart – Museum for Samtidskunst.

I 2022-23 blev hun udpeget til AHC’s formidlingsprogram Artistic Practice, som blandt andet indeholder en live-begivenhed, hvor kunstneren møder en international kapacitet efter eget ønske – i dette tilfælde mødte Hannah Heilmann kurator Jeppe Ugelvig til en samtale om Heilmanns kunstnerskab på Performa Biennial 2023 i New York City i november 2023.

Læs mere om Hannah Heilmann her.

OM ARTISTIC PRACTICE
Artistic Practice er et formidlingsprogram for professionelle, etablerede billedkunstnere i Danmark, som har markeret sig banebrydende og nyskabende, og som overvejende har haft udstillingspraksis i Danmark, men vurderes til at have potentiale til at nå ud i en international sammenhæng.

Programmet er bygget op om et videoportræt og et interview med en international kurator, der stiller skarpt på den enkelte kunstners praksis med det formål at formidle denne, og herudover tilbydes der støtte og sparring til at opbygge et internationalt netværk.

Kunstnerne udvælges af en jury, og det er således ikke muligt at søge om optagelse i programmet. Artistic Practice afvikles i samarbejde med redaktør og projektleder Karina Lykkesborg.

Programmet er initieret af Bikubenfonden og var drevet af fonden selv fra 2019 til 2022. Artistic Practice er fortsat støttet af Bikubenfonden.

Du finder alle de tidligere film her.

Læs mere om programmet og de aktuelle billedkunstnere i Artistic Practice her.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12