Menu

Open Call : Residency To Go 2023-2024

Er du uddannet billedkunstner med base i Danmark, så kan du nu ansøge om at deltage i Art Hub Copenhagens Residency To Go-program. Residenciet starter 1. oktober 2023 og løber frem til 31. marts 2024.

Deadline for ansøgning er 15. maj 2023.

OM RESIDENCY TO GO

Residency To Go er ikke et traditionelt residency, men et program, der foregår i dit eget atelier. Det betyder, at programmet kun er for billedkunstnere, der allerede har eget atelier, men ønsker sparring og hjælp til at løfte og udvikle deres praksis som kunstner.

En væsentlig del af Residency To Go består af netværksdannelse, sparringsforløb med kuratorer og mentorer, baseret i Danmark og Skåne og et rådgivningsforløb med en kunstkonsulent. Rådgivningsforløbet tager udgangspunkt i kunstnerens aktuelle praksis og består af både individuelle samtaler og fælles workshops med de øvrige kunstnere i programmet.

Som en del af residenciet vil der være mulighed for at arrangere et ‘åbent atelier’ og indgå i et samarbejde med Roskilde Festival 2024, ligesom der vil blive planlagt et besøgsprogram til en række udvalgte institutioner i hele landet.

 

DET INDEHOLDER PROGRAMMET:

Residency To Go består af et forløb på seks måneder fra den 1. oktober 2023 til den 31. marts 2024. Programmet indeholder følgende:

• Rådgivningsforløb på 10-15 timer
• 2-3 atelierbesøg med kuratorer med base i Danmark/Skåne
• 2-3 atelierbesøg med mentorer med base i Danmark/Skåne
• 15.000 kr. pr. måned i honorar
• Mulighed for afholdelse af ‘åbent atelier’
• Mulighed for samarbejde med Roskilde festival 2024
• Besøgsprogram med fokus på en række udvalgte institutioner i hele landet.

 

HVEM KAN SØGE?

For at komme i betragtning til Residency To Go skal du enten være uddannet fra Det Jyske Kunstakademi, Det Fynske Kunstakademi, Det Kongelige Danske Kunstakademi eller have en billedkunstfaglig uddannelse fra et tilsvarende kunstakademi i udlandet. Det skal være minimum to år og maksimum ti år siden, du tog afgang fra uddannelsen. Du skal desuden have dit eget atelier et sted i Danmark. Der er i alt seks pladser i Residency To Go, og det er muligt at søge, uanset hvor i landet du har base.

NB! Da vi ønsker at flest muligt får lejlighed til at deltage i AHCs residency programmer, er det ikke muligt at søge, hvis du i løbet af de seneste tre år har været en del af Residency To Go eller Art Hub Residency.

 

SÅDAN SØGER DU:

For at søge skal du udfylde dette ansøgningsskema (højreklik på link og vælg ”åben link i ny fane”, vælg download. Skemaet er en word-fil). Skemaet udfyldes på engelsk.

Det udfyldte skema sendes sammen med CV inkl. kontaktoplysninger (max. 1 A4-side) og billedmateriale inklusiv korte beskrivelser (max. 4 A4-sider), som en samlet pdf-fil på max. 5 MB.

Ansøgningen sendes til ansogning@arthubcopenhagen.dk. I emnefeltet skal du skrive ”Residency To Go 2023-2024”.

Vi skal have modtaget din ansøgning senest den 15. maj 2023.

 

JURY

Alle ansøgninger vil blive gennemgået af en kunstfaglig jury, som i samarbejde med AHC vælger de endelige kandidater til Residency To Go.
Residency To Go bliver i det daglige drevet af projektleder Marie Braad Larsen, som også vil være residenternes kontaktperson gennem forløbet.

Har du spørgsmål til residenciet, så skriv til Marie på mb@arthubcopenhagen.dk

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12